MORE

Amazon a primit un brevet terifiant

Nu știu dacă ați observat asta vreodată, dar Amazon este pe alocuri o entitate puțin cam… înfiorătoare. Iar un brevet care a fost recent aprobat nu prea va schimba această imagine a companiei.

Și ce este acest brevet? Unul pe care Amazon l-a depus cu 5 ani în urmă prin care traficul prin WiFi a oricărei persoane ce se află într-un magazin este interceptat, forat, modificat și poate chiar blocat. De ce? Pentru profit, desigur!

Conform brevetului pentru ”Controlul magazinului fizic pentru cumpărături on-line”, de fiecare dată când un utilizator încearcă să verifice pe internet prețul la un obiect pe care poate că l-a văzut în magazinul actual, sistemul intră în acțiune. Iar în funcție de ce decide magazinul, apelul fie este blocat, fie este alterat pentru a returna rezultate ce dirijează clientul înapoi la magazin. I se pot oferi oferte promoționale clientului, poate primi sugestii pentru ce mai poate cumpăra la pachet cu produsul dorit, iar angajații magazinului vor ști exact unde se află, deoarece include și o funcție de poziționare.

Dacă ideea nu vi se pare măcar puțin înspăimântătoare, de vă apucă un fior până în măduva oaselor, atunci probabil este deja mult prea târziu. Cel puțin funcționează doar dacă vă conectați la rețeaua WiFi a magazinului, nu și dacă folosiți conexiunea la internet a companiei de telefonie. Dar cu un stingray pus pe clădire se rezolvă și asta.

Desigur, unii ar spune că Amazon a făcut acest brevet pentru a împiedica alte entități să implementeze așa ceva, și astfel să protejeze clientul… ar spune.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button