MORE

Amazon a prezentat un robot biped pilotabil

Zilele trecute, Amazon a organizat evenimentul MARS 2017 în cadrul căruia a prezentat o serie de tehnologii noi dintr-o varietate de domenii, iar pe departe cea mai atractivă a fost Method 2, un robot biped pilotabil înalt de 4 metri.

Method 2 a fost introdus pe scenă chiar de către Jeff Bezos, CEO al Amazon, acesta pilotând robotul într-o demonstrație scurtă a capacității sale. Doar brațele aparatului erau active, picioarele fiind ferm plantate pe scenă și robotul fiind ancorat de o macara. Nu de alta, dar Method 2 cântărește 1.5 tone iar componenta de mers încă este în testare.

Method 2 nu este produs de către Amazon, ci de o companie din Coreea de Sud numită Hankook Mirae Technology. Intenția lor cu acest robot este cea de-a crea o unealtă care să permit munca în condiții periculoase, cum ar fi în ruinele unei centrale nucleare.

De proiectarea acestui gigant s-a ocupat Vitaly Bulgarov, care a mai colaborat în trecut la realizarea unui număr mare de roboți reali și fictivi. A lucrat alături de Boston Dynamics la proiectarea robotului lor biped, precum și cu Blizzard la Starcraft 2 sau cu diverse companii din industria filmelor la pelicule precum Terminator Genesys.

[Futurism]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button