PC

Amazon a început să vândă procesoare Ryzen false

Dacă aveți cumva de gând să cumpărați un procesor Ryzen de pe Amazon, ar fi bine să aveți grijă, fiindcă au început să își facă apariția procesoare false.

Au fost raportate deja două incidente prin care oameni care au cumpărat un procesor Ryzen de pe Amazon s-au trezit că au primit unul ce arăta ca  Ryzen, doar că nu era Ryzen și venea la pachet cu o soluție de răcire dubioasă. Procesoarele cu pricina erau de fapt modele fabricate de Intel mai vechi, cărora le-a fost aplicată o suprafață nouă similară cu cea a unui Ryzen.

Se presupune că acestea au ajuns pe Amazon prin intermediul fraudei de returnare. Asta presupune ca la un moment cineva să fi cumpărat un procesor Ryzen și să îl fi returnat, doar că în cutie a pus un procesor fals în locul originalului. La o inspecție superficială, cele două modele seamănă, doar că falsul nu are pini și nu va funcționa într-o placă de bază AM4.

Din fericire, Amazon le-a returnat banii celor două victime și le-a oferit câte un card cadou drept compensație pentru problemele pe care le-au avut. Deocamdată nu s-a dat de urma făptașilor.

[WCCFTech]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button