PC

AlphaGo a înfrânt cel mai bun jucător de Go din lume

AlphaGo, creația diviziei DeepMind a Google, l-a înfrânt pentru a treia oară la rând pe Ke Jie, omul cotat ca fiind cel mai bun jucător de Go din lume.

Victoria vine după un șir întreg de lupte împotriva marilor maeștri de Go din lume, începând cu Lee Se-dol, din martie anul trecut. AI-ul construit de DeepMind a fost capabil să „gândească” tactici noi la care oponentul său nu se aștepta, și astfel a reușit să atingă ceea ce creatorii săi numesc „cel mai înalt vârf posibil ca un program competitiv”.

Cu această ocazie a venit și anunțul că AlphaGo se va retrage, din moment ce nu mai are ce dovedi sau pe cine să înfrângă. DeepMind va oferi comunității de Go un cadou inestimabil, sub forma a datelor de la 50 de meciuri în care AlphaGo s-a înfruntat pe sine însuși. Informațiile de la aceste meciuri vor fi foarte utile pentru dezvoltarea de noi tactici. Pe lângă asta, se află în dezvoltare și o unealtă care să permită jucătorilor să vadă cum ar gândi AlphaGo un meci.

Aptitudinile căpătate în dezvoltarea lui AlphaGo vor fi folosite acum pentru realizarea altor sisteme capabile să se gândească la lucruri ceva mai importante, precum probleme de medicină, cercetare, inginerie și cam tot ce se poate.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button