MORE

AlphaGo a fost invins

Victoria lui AlphaGo de saptamana trecuta a venit ca o surpriza adevarata pentru intreaga planeta. A fost si mai impresionant atunci cand calculatorul a reusit sa il invinga pe campionul mondial Lee Sedol de inca doua ori dupa confruntarea initiala, dar la meciul cel din urma, n-a mai avut noroc.

AI-ul, dezvoltat de Google si DeepMind pentru a cerceta capacitatea de invatare unui sistem automatizat, nu a fost in stare sa castige al patrulea meci, dar nu pentru ca oponentul sau uman ar fi dezvoltat o strategie capabila sa il invinga pe AlphaGo, ci pentru ca sistemul a dat de o eroare.

La miscarea cu numarul 79, AlphaGo a facut o mutare gresita, dar a continuat sa joace in mod normal, abia la mutarea cu numarul 87 realizand eroarea, lucru ce a provocat ceva derutare pentru sistem si de la care nu si-a putut reveni pentru a castiga meciul.

Scorul este in acest moment de 3 la 1 pentru AlphaGo. Chiar daca nu este o victorie completa, tot trebuie laudat efortul celor care au dezvoltat acest sistem. Inainte meci, nu prea era nimeni de parere ca AlphaGo ar fi in stare sa castige mai mult de o runda, nici macar campionul mondial Lee Sedol, care considera acum singura sa victorie ca fiind foarte valoroasa.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button