Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

AlphaGear by PC Garage este un nou brand românesc de carcase

Alegerea unei carcase pentru un PC este o sarcină destul de grea, iar mulți se împotmolesc când vine vorba de tabla în care își vor pune piesele. De multe ori, recomandarea unui magazin este factorul decisiv pentru unii oameni, dar ce faci când fix magazinul începe să producă carcase? Ei bine, te uiți spre AlphaGear de la PC Garage, un brand românesc de carcase care își dorește să ofere produse cu un raport preț/calitate cât mai bun.

Inițial, producătorul oferă spre vânzare trei modele: Sentinel, Archon și Oathkeeper. Am aruncat o privire peste ele, iar prima impresie a fost fix aceea de brand de buget, dar asta nu este un lucru rău. Haideți să vă zic și de ce: pare că produsele AlphaGear by PC Garage folosesc un producător de tip OEM cu ajutorul căruia își construiesc carcasele. Acestea sunt asemănătoare cu multe modele de la brand-uri precum Segotep și DeepCool și împrumută particularități de la carcasele unor producători mai mari.

AlphaGear Sentinel – 269.99 lei

AlphaGear Sentinel este o ofertă interesantă. Din păcate, este singura dintre cele trei carcase pe care n-am apucat s-o văd față în față, dar după aspect, pare că producătorul s-a inspirat de la Corsair și a sa SPEC Alpha cu un front-panel perforat doar pe jumătate; sau cel puțin asta a fost senzația mea atunci când am văzut-o in poze. Dar haideți să vedem și partea bună. Carcasa celor de la PC Garage vine dotată cu nu mai puțin de patru ventilatoare cu iluminare RGB, deci la nici 300 de lei primești și tabla, cât și răcirea potrivită pentru ea.

AlphaGear by PC Garage (13)

Alte caracteristici includ suport pentru un radiator de 360mm în partea din față a carcasei, un format middle-tower care poate adăposti orice format de placă video până la ATX și cam orice componente moderne, inclusiv coolere înalte și plăci video lungi.

AlphaGear Archon Clear – 359.99 lei

Archon Clear de la AlphaGear este un sweet-spot între calitate și preț. Aceasta păstrează același format middle-tower ca și sora sa mai mică, însă oferă suport pentru plăci video cu o lungime de până la 380mm și maxim patru unități de stocare (2x 3.5″, 2x 2.5″). Dar partea cea mai interesantă la această carcasă este, după cum spune și numele, transparența. A re un panou lateral din sticlă securizată, dar nu oferă doar atât ci duce sticlă mai departe și pe front panel. În comparație cu alte carcase chiar și mai scumpe la care am văzut abordarea asta, fluxul de aer n-ar trebui să reprezinte o problemă întrucât fantele laterale generoase pot substitui cu succes lipsa unui panou din mesh.

AlphaGear by PC Garage

La fel ca și carcasa mai ieftină și aceasta vine dotată cu ventilatoare, dar mai mult de atât, aceste patru ventilatoare RGB de 120mm vin însoțite de un fan controller care îți permite montarea a încă două bucăți, pentru a maximiza fluxul de aer care circulă la interior.

AlphaGear Oathkeeper – 449.99 lei

Iată că am ajuns și la vârful de gamă al acestei prime serii de carcase de la AlphaGear by PC Garage. Carcasa are și un nume impunător: Oathkeeper. Aceasta pare un mix interesant de elemente împrumutate de la mai multe modele populare. Nu am putut să nu observ panoul frontal inspirat puternic de aspectul lui Meshify de la Fractal Design și cred că asta mi-a plăcut cel mai mult.

AlphaGear by PC Garage

Dar nu va lăsați păcăliți, deoarece AlphaGear Oathkeeper nu este doar o față frumoasă, iar construcția din spatele acesteia este un mare punct alb. Pe lângă materialele decente folosite de producător, nu pot să nu vorbesc puțin despre dotări. Primul care mi-a sărit în ochi a fost suportul pentru placa video care se va dovedi foarte util pentru aceia dintre voi care aveți o placă video grea care atârna și pare că vrea să rupă slotul PCI-Express de pe placa de bază. După aceea, avem și fan controller-ul mai premium de pe spate, alături de niște benzi velcro care te vor ajuta să asamblezi un sistem curat și lipsit de liane. Iar pentru prețul cerut, mai pui și ventilatoarele și ai in față o ofertă foarte atractivă care poate acompania cu succes un sistem puternic.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button