GamingPC&Consoles

Aliens Colonial Marines devine mai puțin groaznic dacă schimbi o literă

Mai țineți minte Aliens Colonial Marines? Acea epavă de joc lansată de studioul Gearbox în 2013, după foarte multe amânări și acuzații că ar fi delapidat fonduri de la proiect pentru Borderlands 2.

Eh, jocul n-a fost lansat într-o stare prea bună. A fost cam groaznic în multe aspecte, deși studioul tindea să promită anterior lansării marea cu sarea și să afișeze secvențe din ceea ce părea a fi un joc grozav. Acele secvențe erau dintr-o variantă falsă a jocului care n-a văzut vreodată lumina zilei. O componentă care a fost aspru criticată era inteligența inamicilor, care în loc să se comporte ca terori ale întunericului spațiului, erau cam imbecili anemici.

În ciuda declarațiilor președintelui studioului Gearbox, că jocul a fost pe cât de bun se poate și că și-au dat toată silința și că e doar opinia ta personală că Aliens Colonial Marines ar fi groaznic, se pare că ar putea fi de fapt vina studioului.

Prin toamna anului trecut și-a făcut apariția un patch făcut de comunitate, fiindcă Gearbox nu s-a atins de el de 5 ani, care părea să repare o parte din problemele jocului. Ceea ce nu a fost observat atunci era exact cum repara unele din acele probleme, precum AI-ul inamicilor.

Tot ce făcea patch-ul cu pricina era să schimbe o literă dintr-un fișier .ini, unde era scris „teather” în loc de „tether”, iar jocul nu lua în considerare acea parte din fișier din cauza greșelii. Asta însemna că era ignorată o componentă importantă care oferea AI-ului informații despre zona în care se lupta. Fără ea, inamicii aveau tendința să bâjbâie stângaci prin multe situații. Iar conform testelor efectuate de cei curioși, schimbarea unei litere duce la un AI ceva mai capabil. Nu face Aliens Colonial Marines o capodoperă peste noapte, dar măcar cei curioși vor avea parte de o experiență ceva mai bună.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button