TECHTech&ITTelefoane

AirPower anunțat în septembrie 2017 va fi lansat în septembrie 2018

Alături de debutul telefoanelor iPhone X și iPhone 8, Apple a vorbit despre o placă de încărcare fără fir pe care ar lansa-o pentru a completa aceste noi dispozitive. Dar compania a fost incredibil de tăcută în legătură cu acest încărcător wireless, numit AirPower, încă din septembrie.

Potrivit unui raport al companiei Bloomberg, „obstacolele tehnice” au întârziat lansarea încărcătorului fără fir AirPower. Dispozitivul a fost programat să fie lansat în iunie 2018, dar probabil va fi lansat fie înainte de septembrie sau chiar în acea lună a acestui an.

Apple a trebuit să repare problemele legate de supraîncălzire și „complexitatea circuitelor” din încărcător. Dispozitivul va fi conceput pentru a încărca fără fir până la trei dispozitive simultan; produsele compatibile includ modelele iPhone X, iPhone 8, dispozitivele Apple Watch Series 3 și căștile AirPod odată ce carcasa lor cu capacitate de încărcare wireless va fi lansată.

Asemenea multitasking s-a dovedit a fi greu de atins prin intermediul lui AirPower. Potrivit raportului, Apple trebuie să proiecteze dispozitivul cu senzori de încărcare multipli, toți de dimensiuni diferite, plasați în diverse locații de pe suprafața încărcătorului. Ideea este să le permită utilizatorilor să-și plaseze toate dispozitivele oriunde pe el și să le poată încărca în același timp. Încărcătoarele wireless existente sunt mai simple de atât; cel mai mult se percepe un singur dispozitiv la un moment dat și trebuie să așezați dispozitivul în mod corespunzător în centrul suprafeței pentru a primi energie.

Încărcătorul wireless AirPower se va integra cu standardul de încărcare Qi, dar va include și un chip personalizat produs de Apple. Acest chip va rula o „versiune simplificată” a lui iOS care va ajuta la împerecherea și gestiunea alimentării dispozitivelor.

Apple a evidențiat accesoriile de încărcare wireless făcute de Belkin și Mophie când a lansat modelele iPhone X și iPhone 8. Dar în mod tradițional, compania dorește să ofere propria versiune a unui suport de încărcare fără fir cu caracteristici unice, astfel încât să-i convingă pe utilizatori să rămână în ecosistemul lor de produse și servicii.

De asemenea, se zvonește că Apple ar dori să elimine toate butoanele externe și porturile de alimentare de la dispozitivele iPhone – inclusiv portul de încărcare Lightning. Compania nu a reușit să facă acest lucru în designul iPhone-ului actual, dar n-ar fi imposibil ca un iPhone fără butoane să fie planificat pentru viitorul relativ apropiat.

În prezent, încărcarea fără fir rămâne mai degrabă o caracteristică mai convenabilă decât una eficientă, deoarece încărcarea fără fir are tendința să fie mai lentă decât încărcarea prin cablu.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button