Tech&ITȘtiri

AirPods Pro pot fi folosite pe post de aparat auditiv dacă ești puțin surd

O pereche de AirPods Pro este mult mai ieftină decât aparatele auditive premium

Prima generație de AirPods a fost pe cât de bine vândută, pe atât de criticată, și asta nu pentru că nu ar fi fost o pereche de căști bune. Motivul principal pentru care AirPods 1st Gen au fost atât de criticate a fost faptul că lumea le-a văzut ca o rezolvare pentru o problemă creată de Apple.

Vezi tu, imediat după ce iPhone 7 a fost prezentat pe scenă și a „revoluționat” industria scoțând jack-ul de căști, AirPods au fost prezentate drept „the next big thing”, și chiar așa au fost, în ciuda celor care au aruncat cu pământ în ele din motiv că această lansare părea, așa cu am zis mai sus, răspunsul pentru o problemă creată artificial.

Adevărul a făcut că o pereche de AirPods sunt probabil cele mai versatile căști fiind complet wireless, prima generație se auzea decent iar AirPods Pro se aud și mai bine, și mai au și un noise canceling chiar respectabil. Se conectează extrem de ușor la orice dispozitiv Apple și, așa cum zicea Steve Jobs, it just works.

Și dacă aveai nevoie de încă o justificare să-ți iei și tu, ei bine află că niște oameni de știință au descoperit că o pereche de AirPods Pro pot fi un înlocuitor mult mai ieftin pentru un aparat auditiv medical, conform unui document publicat pe cell.com. Mai exact, cercetătorii au luat 21 de oameni cu deficiențe de auz ușoare spre medii și au făcut mai multe teste, folosind o funcție numită Live Listen și o pereche de AirPods 2 și AirPods Pro.

AirPods Pro customizare
AirPods Pro customizare

Practic, oamenii care purtau căștile trebuiau să recite o propoziție rostită de echipa de cercetători în diferite condiții de zgomot. Rezultatele arată că, în timp ce perechea de AirPods 2 nu a fost tocmai la același nivel cu un aparat auditiv, tot au fost mai bune decât nimic, iar AirPods Pro au fost comparabile cu un aparat auditiv premium, cu o singură excepție.

În timp ce AirPods Pro s-au descurcat grozav atunci când sunetele veneau din stânga, din dreapta sau din spate, cei care au fost supuși testului nu au putut auzi mare lucru atunci când sunetele veneau direct din față, ceea ce e relativ în regulă. Când traversezi strada, o mașină trebuie să vină din spate sau din laterale ca să poată să dea peste tine. Adică bine, poate să dea peste tine și dacă îți vine din față și te holbezi la ea, dar atunci nu mai ai nevoie de aparat auditiv ca să recunoști pericolul.

Cea mai bună parte este că o pereche de AirPods Pro este mult mai ieftină decât unul dintre aparatele auditive premium pe care oamenii de știință le-au testat, care pot ajunge și la câteva mii de dolari, în timp ce niște AirPods Pro sunt între 200 și 250 de dolari.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button