Telefoane

AirPods domină piața căștilor fără fir

Deși au avut probleme mari de disponibilitate, asta nu a împiedicat căștile AirPods să domine segmentul de piață din care fac parte. Conform unui articol al firmei de cercetare a pieței NPD, Apple și-a câștigat detașat poziția de top în fața competiției reprezentată de alte companii precum Samsung și Bragi.

Articolul relatează că peste 900.000 căști complet wireless au fost vândute până în acest moment în Statele Unite. În fruntea vânzărilor s-au situat AirPods, care au acumulat 85% din vânzările în dolari de la lansarea lor din luna decembrie de anul trecut. NPD pune succesul căștilor de la Apple pe seama unui cumul de factori precum prețurile disruptive, rezonanța mărcii și entuziasmul pentru cipul W1. Cât despre calitatea audio, studiul arată că caracteristici precum integrarea cu iPhone și Siri au prioritate mai mare decât calitatea audio.

De la lansarea din decembrie, AirPods-urile de la Apple au acumulat 85 procente din căștile complet fără fir din Statele Unite, conform serviciului de retail tracking al NPD. Având la bază accesul neîngrădit la Siri și alte sarcini inițiate prin voce, AirPods se comportă ca o extensie a iPhone-ului.
Calea lui Apple spre victorie este sprijinită de prețurile disruptive, rezonanța mărcii și entuziasmul pentru cipul W1, care ușurează semnificativ conexiunile Bluetooth cu dispozitivele iOS și de tip Mac.

Succesul celor de la Apple ridică ștacheta pentru brandurile concurente, explică în continuare studiul. Noi produse vor avea nevoie de caracteristici care sa le diferențieze, o calitate superioară a sunetului sau o ofertă de servicii competitive.

Un alt studiu publicat mai devreme anul acesta a scos în evidență reacția clienților la AirPods, arătând că setul de căști de la Apple a fost întâmpinat cu un procent de satisfacție al clienților de 98%. Deși Apple nu a dezvăluit cifre exacte în privința numărului de unități vândute, Tim Cook le-a descris ca fiind un „fenomen cultural”, evidențiat de eforturile susținute de Apple de a acoperi cererea.

Cook a declarat pe parcursul celei mai recente conferințe cu investitorii că Apple crește capacitatea de producție pentru AirPods iar durata livrărilor a început deja să se îmbunătățească.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button