TECHRSS PaginaDeMedia

AirCar este dovada că viitorul chiar ne va aduce mașini zburătoare

„I bet we will have flying cars in the future.” Păi, cam asta este, contrar direcției în care s-ar fi îndreptat acest meme. Iată că 2021 este anul în care mașinile zburătoare încep să iasă timid din schițele de pe hârtii și iau forma unor prototipuri. AirCar este unul din aceste prototipuri, rodul creației celor de la Klein Vision.

Fondatorul companiei, Stefan Klein, a condus AirCar pe aeroportul din Nitra, Slovacia. De acolo, el a decolat și a pornit în zbor spre Bratislava, iar după 35 de minute deja ateriza pe aeroportul orașului. Comutarea de pe un mod pe altul se face printr-o apăsare de buton, iar în 135 de secunde, aripile deja sunt pregătite pentru ca vehiculul să înceapă decolarea.

AirCar este rodul perseverenței

Stefan Klein a lucrat la dezvoltarea lui AirCar vreme de 20 de ani. Vehiculul are la activ 140 de teste, dar acest zbor recent este cel mai ambițios de până acum. AirCar ascunde sub capotă un motor BMW, ajungând la o viteză de 190 km/h, putând zbura la o altitudine maximă de 2500 de metri. Între timp, dezvolatorii se gândesc deja la succesorul acestui aeroglisor. Aceștia estimează că următoarea interație a AirCar va ajunge la o viteză de 300 km/h și va putea funcționa neîntrerupt pe un traseu de maxim 1000 de kilometri fără să a fi necesară o a doua realimentare cu combustibil.

AirCar masina zburatoare

Ideea de mașină zburătoare nu este revoluționată de către Klein Vision și AirCar, dar dezvoltatorii oferă o perspectivă nouă asupra modului în care vehiculele pot comuta de pe un mod de deplasare pe altul. AirCar poate face mai ușor tranziția între moduri, dar se află în dezavantaj atât în zonele urbane, cât și în ceea ce privelte alimentarea. De exemplu, există prototipuri ale altor companii care pot decola și ateriza vertical, fapt care le face ideale pentru mediile urbane, la fel cum acestea se bucură de propulsie electrică, spre deosebire de alimentările tradiționale.

Chiar și așa, AirCar este dovada interesului populației pentru astfel de vehicule. Totuși, pentru ca o astfel de mașină să poată fi utlizată la scară largă, dezvoltatorii vor trebui să obțină acordul din partea autorităților, la fel cum șoferilor li se va impune cel mai probabil să dețină atât un permis de conducere, cât și un permis de pilotare.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button