Tech&IT

Airbnb testează modalități de prevenire a petrecerilor în locațiile rezervate prin platformă

Cei de la Airbnb intenționează să pună bețe-n roate celor care vor să folosească platforma pentru a organiza petreceri private, din mai multe motive: distanțarea din contextul pandemiei care nu se respectă, daunele pe care proprietățile respective le suferă în urma petrecerilor, dar și deranjarea vecinilor care locuiesc în aceeași clădire.

Cum își dă Airbnb seama că vrei să dai o petrecere?

Atunci când un utilizator face o rezervare, Airbnb iau în calcul mai multe lucruri: vechimea contului respectiv, distanța dintre proprietatea rezervată și domiciliul clientului, review-urile pe care acesta le-a primit, durata rezervării și partea din săptămână în care aceasta a fost făcută (sistemul urmărește dacă rezervarea a fost făcută pentru weekend sau pentru restul săptămânii). De exemplu, este posibil ca un client să fie restricționat din a face o rezervare pe perioada unui weekend în același oraș în care locuiește.

Airbnb spune că face tot posibilul pentru a preveni petrecerile nautorizate rezervate prini platforma lor. Acest sistem de prevenire se concentrează pe clienții cu vârste sub 25 de ani, care vor și/sau au vrut până acum să facă rezervări în același oraș în care locuiesc și care au review-uri negative.

Există șanse ca aceste măsuri să ajungă și în Europa

Aceste modalități de prevenire au început recent să fie testate în Statele Unite și Canada. Strategia asta este folosită în Australia încă de anul trecut, din luna octombrie. Airbnb spun că astfel au reușit să reducă numărul de petreceri neautorizate cu 35 la sută.

Chiar dacă cei de la Airbnb încă nu au implementat aceste lucruri în Europa, și noi ne putem aștepta să fim afectați de aceste restricții în viitor. Dacă asta se va întâmpla, este doar din cauza celor care fac party în weekend-uri în locații Airbnb (vă știți voi).

Matei Pană

Mereu am fost o persoană creativă, iar odată aterizat la Zona m-am trezit într-un mediu foarte prietenos în care mă pot defășura liber. Fie că vorbim despre redactat de știri și recenzii, ori editare video, filmat sau diverse treburi mici de prin birou, sunt mereu dispus să mă implic și să învăț lucruri noi. Iar când nu fac asta, fie sunt cu chitara în brațe repetând, fie mă delectez cu vreun joc.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button