PC

Aimpad R5, tastatura mecanic-analogică

Pentru cei care vor ca un simulator de curse sau de zbor să fie mai jucabil pe o tastatură, există acum ceva numit Aimpad R5.

Acest prototip este realizat de The Analog WASD Company mai mult ca o propunere pentru un nou tip de tastatură, decât ceva care poate fi găsit acum în magazine. Cum diferă Aimpad R5 de o tastatură normală? Prin faptul că se comportă mai mult ca un gamepad.

Deși este o tastatură mecanică, făcută folosit switch-uri Cherry MX, sub acestea veți găsi și un senzor cu infraroșu care poate distinge exact la ce distanță se află tasta. Acea informație despre distanță este folosită pentru a transforma fiecare tastă echipată cu acest senzor într-un buton analogic.

Asta înseamnă că pentru prima dată în istorie chiar contează cât de tare apeși pe buton. Știu că avem cu toții obiceiul ca atunci când suntem pe locul 2 într-un joc de curse, chiar înainte de linia de sosire, să apăsăm mai tare pe tastă în speranță că asta cumva are să facă mașina să meargă mai rapid, dar până acum nu funcționa. Tastaturile normale nu au o asemenea funcționalitate.

Dar tastatura aceasta are!

Regretabil, Aimpad R5 are și o mică limitare. Vedeți voi, Windows nu poate să perceapă vreo sută de taste analogice, așa că în mare parte poți emula doar același număr de butoane și axe pe care le are un controller de Xbox. Totul este limitat la standardul X-input. Așa că ai doar trei axe. Totuși, poți folosi fără probleme celelalte taste care nu sunt trecute ca fiind parte dintr-un gamepad virtual ca fiind o tastatură.

Fiind doar un prototip, probabil nu o să vedeți această funcționalitate până compania care a realizat Aimpad R5 va fi cumpărată de Logitech sau Razer. Dar când asta se va întâmpla, tastatura va deveni un mod de control pentru jocuri excepțional.

[PC Per]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button