MORE

Aibo revine după o absență de aproape 11 ani

A trecut mult timp de când Sony nu a mai lansat o ciudățenie! Iar acum producătorul japonez își ia revanșa, și anunță o nouă variantă a lui Sony Aibo, cel mai popular câine robot! Au trecut aproape 11 de când această jucărie a fost scoasă din producție, dar acum acesta revine în forță, pregătit pentru era telefoanelor inteligente, fiind dotat cu o conexiune LTE și o aplicație. Din păcate, la fel ca fiecare alt Aibo de până acum, cățelușul este de vânzare doar în țara sa de origine, Japonia.

Aibo încearcă să imite un câine adevărat, și cam asta este tot ce știe să facă. Noua variantă are 22 axe de mișcare. Picioarele îi permit să meargă, să dea laba, să se așeze la comandă sau să se joace cu o minge. Coada și urechile se mișcă, gura se poate deschide, capul se poate roti și înclina, ceea ce-l face să pară destul de expresiv.

Aibo este echipat cu un „procesor quad-core pe 64 de biți”, senzori tactili pe cap, bărbie și spate pentru detecția animalelor de companie, un difuzor pentru reprodus lătratul și patru microfoane pentru comenzi vocale. Aibo are o pereche de ochi OLED, pe care îi utilizează pentru a clipi și a face cu ochiul, dar de fapt „vede” prin intermediul unei camere montat pe nas și a unui dispozitiv SLAM (simultaneous localization and mapping – localizare și cartografiere simultană) din gură.

La fel ca în cazul unui câine adevărat, să deții un Aibo poate fi destul de costisitor. În primul rând, este costul inițial, care are un echivalent de aproximativ 1.739 dolari. În afară de asta, mai este necesar și un abonament care are un preț de aproximativ 26,15 dolari pe lună. Acești bani acoperă traficul de date și accesul la infrastructura cloud. Plata lunară nu numai că este obligatorie, dar dacă nu este achitată la timp, va trebui să plătiți o taxă de reziliere de 86 dolari, plus 4,39 dolari pentru fiecare lună rămasă din contract.

Sony spune că Aibo continuă să crească și să evolueze, actualizând constant informațiile din cloud. Acest serviciu oferă acces și la aplicația de telefon „My Aibo”, care permite configurarea câinelui, vizualizarea pozelor făcute cu camera din nas, accesarea unor jocuri și descărcarea de noi „trucuri” (sub formă de aplicații) dintr-un magazin virtual. Folosindu-se de sistemul SLAM, câinele va cartografia în cele din urmă toată casa, va învăța să ocolească obstacolele, și va învăța singur care este cea mai scurtă rută dintr-un loc în altul.

Aibo vine cu o minge de jucărie, dar puteți plăti 26 dolari pentru încă o jucărie, sub formă de os. Noul Aibo este disponibil pentru precomandă acum în Japonia, și va fi lansat pe 11 ianuarie.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button