PC&Consoles

AI-urile încep să învețe să joace Starcraft

Încă mai avem de așteptat până la marea confruntare dintre om și mașină pe câmpurile de bătălie ale lui Starcraft, dar între timp și-a mai făcut apariția un concurent.

O competiție dintre un profesionist de Starcraft și AI-ul făcut de DeepMind, care în acest moment învață să joace clasicul RTS, va avea loc în viitorul nu foarte îndepărtat, iar acum pare să își fi aruncat și Alibaba pălăria în ring.

Multiagent Bidirectionally-Coordinated Network este o metodă prin care câțiva din cercetătorii companiei au reușit să învețe un sistem să joace Starcraft cu un grad de eficiență cu mult peste ceea ce ar putea AI-ul jocului în sine. Desigur, încă nu vorbim de ceva care să fie uluitor pentru un jucător profesionist, dar comparativ până și cu un jucător mai casual, acest sistem evident știe cum să joace și este suficient de rapid cât să își pună planurile în aplicare.

Dacă sunteți interesați să aflați detaliile acestui nou AI, vă încurajez să aruncați o privire peste documentul în care sunt explicate principiile sale de bază.

DeepMind probabil va face un AI care va funcționa pe baza unor idei similare, așa că ați putea considera asta ca un soi de avanpremieră pentru competiția cea mare de Starcraft. Nu știu exact când va avea loc aceasta, există o șansă să fie la BlizzCon, dacă AI-ul va fi gata până atunci.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button