MORE

Ai un motiv bun sa treci definitiv pe Firefox – Securitate TOR

Suita de software TOR este adesea considerata ca fiind unul dintre instrumentele de confidențialitate cele mai utile, pe care o puteti utiliza pentru a combate supravegherea constantă si indiscreta a guvernelor și a atacatorilor.

Cu ajutorul straturilor sale de criptare multiple, o persoana este capabila sa-si ascunda identitatea si sa navigheze pe web în conditii de siguranta.

Într-un pas care va aduce cu sine caracteristici masive de securitate pentru browser-ul Firefox, Mozilla a incheiat un parteneriat cu Proiectul TOR. Mozilla probabil va încapsula aceste noi caracteristici inspirate de TOR într-o nouă versiune Firefox 50. Pentru cei care nu știau, browser-ul TOR se bazeaza pe Firefox Extended Release.

Odată cu lansarea Firefox 50, utilizatorii vor putea să se bucure de navigare pe web de pe un browser robust. Este demn de remarcat faptul că Firefox a implementat deja o serie de caracteristici TOR în versiunile de pre-lansare a Firefox 50.

După cum a raportat Ghacks, cele trei setări principale care au aterizat deja în variante pre-lansate de Firefox 50 sunt:

  • Enumerarea mimetypes și plugin-uri
  • Returneaza 0 pentru screen.orientation.angle și peisajului primar pentru screen.orientation.type atunci când aplicațiile și site-urile cer aceste informații
  • Scoaterea optiunii “Deschide cu…” din dialogul de download

Cum majoritatea utilizatorilor de net nu au nevoie de toate caracteristicile specifice TOR, Mozilla ii va lăsa să-si aleagă opțiunile de confidențialitate în mod corespunzător. Pe de altă parte, unele caracteristici pe care Mozilla le consideră necesare pentru navigarea sigură vor fi profund încapsulate în browser.

Dintre aceste caracteristici, Mozilla subliniază, în special, amprentarea de trafic, care este folosita pentru a dezvălui adevărata identitate a unui utilizator. Această caracteristică este deja rulata în build-urile Firefox Nightly și se pot face modificări corespunzătoare din pagina de about:config.
În afară de aceste schimbări, Mozilla continua sa faca îmbunătățiri browser-ului său web open-source. Fiind una dintre cele mai mari schimbări venite vreodată la Firefox, Mozilla a anuntat recent caracteristica multi-proces numit Electroliza.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button