MORE

DeepMind, AI-ul facut de Google poate naviga prin labirinte

DeepMind reprezinta efortul companiei Google/Alphabet de a realiza un AI, iar de ceva vreme tot este testat in diverse circumsante, pentru a-l face sa invete sa indeplineasca sarcini simple. Cea mai recenta misiunea a sa a fost navigarea printr-un labirint fara sa triseze.

DeepMind a fost capabil sa se miste printr-un labirint, si chiar sa isi croiasca drumul pana la recompensele rasfirate pe ici si colo, folosindu-se doar de „ochii” sai.

AI-ul a utilizat numai ceea ce putea vedea ca input pentru deslusirea caii pe care trebuia sa o ia prin labirint pentru a gasi cateva mere virtuale ascunse de cei care au efectuat testul.

Reusita acestui AI este impresionanta, fiind un semn clar ca DeepMind este cel putin capabil de gandire bidimensionala. Dar exista totusi un mic lucru care ar putea provoca putina neliniste.

Labirintul cu pricina era realizat in Quake 3, asa ca daca prin coincidenta peste cativa ani DeepMind incepe sa devina foarte bun la a folosi un Rail Gun si decide sa faca un Free For All cu rasa umana, nu se poate spune ca nu am prezis asta. Totusi, putea fi mai rau. Il puteau testa in Counter-Strike, caz in care ar fi decis ca rasa umana trebuie exterminata dupa doar 5 minute.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button