MORE

Ai o banda de fitness? Felicitari, te spioneaza. Dar nu si Apple Watch

De ceva vreme si din motive cam greu de explicat, benzile de fitness sunt la moda. Iar cu popularizarea ceasurilor inteligente, un numar din ce in ce mai mare de oameni de pe planeta au la inchietura un disozitiv capabil sa transmita in mod constant un semnal… si prin coincidenta mai sunt si un oarecare risc de securitate.

Organizatia Canadiana non-profit Open Effect si Universitatea din Torronto au efectuat un test pentru a vedea exact cat de securizate sunt aceste dispozitive, iar rezultatul a fost destul de interesant.

Din cauza modului in care functioneaza aceste dispozitive, emit in mod constant un semnal Bluetooth care poate fi folosit pentru a monitoriza fiecare miscare. Fie pentru a recunoaste utilizatorul atunci cand trece prin magazine, cum deja se intampla, fie pentru a-i urmari pozitia.

Singurul dispozitiv testat care nu avea aceasta vulnerabilitate a fost Apple Watch, din moment ce foloseste un sistem care genereaza in mod constant o adresa MAC noua, impiedicand astfel identificarea si urmarirea.

Pe langa asta, au fost testate si o serie de aplicatii folosite de aceste dispozitive, despre care s-a descoperit ca aveau anumite mici probleme. Cum ar fi ca foloseau criptare doar pentru autentificare, dar apoi trimiteau datele mai departe intr-un format lipsit de criptare.

Pentru detalii complete, va incurajez sa aruncati o privire peste o varianta inca neterminata a raportului de securitate.

[PC World]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button