MORE

Ai fost la BlizzCon? Felicitari, ai fost spionat de politie

Daca va numarati printre cei suficient de norocosi incat sa fi ajuns in anii trecuti la BlizzCon, unul dintre cele mai importante evenimente din lume dedicate gaming-ului, sa speram ca nu aveati telefonul mobil cu voi, pentru ca tot ce era pe el se afla acum intr-un server pe undeva prin Nevada sau Utah.

Cateva informatii foarte interesante au rasarit in ultimele zile despre preocuparile mai bizare si nu tocmai legale ale… politiei.

Fortele de lege ale orasului Anaheim, California, locul unde se desfasoara BlizzCon si se mai afla un mic parc de distractii numit Disneyland, a procurat de la guvern o serie de dispozitive supranumite Dirtboxes. Acestea pot fi folosite la interceptarea convorbirilor telefonice si chiar la decriptarea mobilelor. Daca vorbim de concept, se aseamana cu un dispozitiv similar, numit Stingray, numai ca in loc sa fie amplasate pe cladiri si deghizate ca antene de mobile, sunt montate pe avioane.

Asa ca, politia a tot plimbat avioane pe deasupra orasului, spionand asupra cetatenilor, dar mai ales asupra vizitatorilor. Atat cei de la BlizzCon, cat si milioanele care viziteaza Disneyland si-au avut telefoanele forate dupa informatii.

Dar, daca vizitati anul acesta BlizzCon, ati putea fi in siguranta, pentru ca politia nu mai are voie sa faca asta de acum inainte.

[Gizmodo]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button