MORE

Ai facut Windows 10 sa nu te mai urmareasca? Verifica din nou.

De fiecare data cand postez cate o stire despre elementele din Windows 10 care tot trimit date de telemetrie si cine mai stie ce catre Microsoft, multi dintre voi tin sa imi amintesc de diverse unelte externe menite sa impiedice aceasta functie. Daca folositi astfel de unelte, ar fi bine sa cautati variante mai noi, pentru ca Microsoft a luat masuri.

Pe la inceputul lunii, Windows 10 a primit un nou update in urma caruia parea sa fi disparut serviciul DiagTrack, responsabil pentru colectarea de date. Cei care au observat absenta sa au crezut initial ca era vorba de o schimbare implementata de Microsoft pentru a da utilizatorului un sentiment mai bun de securitate personala.

Nu prea a fost cazul. Serviciul inca mai este acolo si inca mai culege date, dar acum se numeste Connected User Experiences and Telemetry Service. Iar cei care l-au dezactivat anterior s-au trezit ca Windows 10 incepea din nou sa traga cu ochiul si sa raporteze inapoi acasa.

Asa ca daca vreti ca Windows 10 sa nu va mai spioneze, ar fi bine sa mai treceti din nou prin lista de servicii, pentru ca cel putin unul dintre ele face lucruri pe care unii dintre voi ar prefera sa nu le faca.

[Tech Raptor]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button