MORE

Ai alergie la Flash Player? Adobe ti-a pregatit doua versiuni sa te saturi!

Adobe spune ca un instalator defect este motivul pentru care unii oameni au două versiuni diferite de Flash Player pe PC-urile lor Windows.

Casa de software a declarat pentru The Register ca a trebuit să creeze un build suplimentar al plugin-ului pentru browser, special pentru Microsoft Internet Explorer, deoarece versiunea făcută pentru alte browsere – cum ar fi Mozilla Firefox și Microsoft Edge – nu s-ar instala în mod corespunzător pentru browserul Microsoft.

Astfel, de exemplu, dacă aveți Internet Explorer și Firefox pe PC, veți avea două copii ușor diferite de Flash care ar trebui să fie, din punct de vedere funcțional, aceleasi.

„Aceasta [noua] versiune a reparat un bug de instalare, care cauza un fals dialog de eroare să apară pe sistemele care rulau Internet Explorer în timpul anumitor actualizări”, a explicat un purtator de cuvant al Adobe.

In mod specific, actualizarea spunea utilizatorilor, în mod eronat, ca are nevoie de permisiuni de admin, în timp ce încă se instala în fundal.

Pentru a remedia problema, Adobe a postat un nou installer cu un bug fix specific pentru IE. Din acest motiv, cea mai actualizata versiune de Flash Player pentru Internet Explorer este 22.0.0.210, în timp ce versiunea Flash Player pentru alte browsere, cum ar fi Chrome și Firefox, este 22.0.0.209.

Iată un tabel comparând cele mai recente versiuni pentru Windows – rețineți că IE pe Windows 8.1 și Edge folosesc încă v209:

Internet Explorer – ActiveX 22.0.0.210
Internet Explorer (embedded – Windows 8.1) – ActiveX 22.0.0.209
Edge (embedded – Windows 10) – ActiveX 22.0.0.209
Firefox – NPAPI 22.0.0.209
Chrome (embedded) – PPAPI 22.0.0.209
Opera, Chromium-based browsers – PPAPI 22.0.0.209
Internet Explorer – ActiveX (Extended Support Release) 18.0.0.366

Update-ul Flash Player, o parte a lansarii de patch-uri din această săptămână, conține remedieri pentru 52 de defecte de securitate, dintre care majoritatea ar fi putut fi exploatate pentru a executa cod remote pe calculatoarele vizate.

Build-urile diferite au condus la o anumită confuzie în departamentele IT. Oliver, un cititor al Reg, a observat că PC-urile pe care le administreaza au necesitat o a doua rundă de patching după ce a fost lansat pachetul de update-uri pentru IE.

„Nu vă puteți imagina cât de greu este sa pui un patch de urgență pentru astfel de release-uri și cum te simti atunci când e aproape gata și vezi ca există o versiune nouă”, a spus el.

Adobe isi asigura utilizatorii ca, indiferent dacă este vorba de versiunea 22.0.0.210, specifica IE,  sau 22.0.0.209 pentru alte browsere, ambele patch-uri conțin cele 52 de corecții de securitate.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button