Știri ITRSS PaginaDeMediaSecuritateTECH

Agentiile federale din SUA cred ca mastile de protectie pot deveni un risc pentru securitatea nationala

Tara arde, calul se c^%a si pisica se intinde...

Stiti cand mergeti la gradina zoologica si urmariti animalele cum se comporta? Asa ma simt si eu de fiecare data cand citesc ca americanii au mai facut cate o prostie. Ei bine, azi e una dintre acele zile, iar vesnicii intelepti de peste ocean au decis ca mastile de protectie sunt periculoase; nu din cauza ca nu poti respira sau ceva, ci ca, vezi doamne, reprezinta un risc pentru securitatea nationala. Sau traducere pe limba muritorului de rand, nu pot sa mai detecteze fetele anumitor persoane. In plus, imi place optimismul debordant de care dau dovada. Aceleasi agentii federale se tem ca pandemia se va incheia si ca oamenii tot vor purta masca. A dracului fatalitate!

Noutatile vin dintr-un raport realizat de cei de la The Intercept. Se pare ca intr-un buletin din data de 22 Mai, agentiile federale americane discutau despre „potentialul impact cauzat de purtarea in masa a mastilor de protectie” si modul in care acestea ar putea interfera cu camerele video, sistemele de recunoastere faciala si chestii d-astea, stiti voi, care ne insotesc zi de zi; fie ca suntem ok sau nu cu asta 🙂 Se pare ca acelasi memo sustine ca protestatarii poarta de fapt masti ca sa isi ascunda identitatea. Deci clar, mastile de protectie nu au treaba cu epidemia de COVID-19 care a ucis 143,310 de oameni pe teritoriul Statelor Unite ale Americii in ultimele doua-trei luni.

Mastile de protectie vs recunoasterea faciala

In ciuda acestor temeri „total intemeiate” ale agentiilor mai sus amintite, CDC (Centers for Disease Control and Prevention) le recomanda oamenilor din toata lumea sa-si acopere nasul si gura atunci cand ies in public. Mastile de protectie, chiar daca neplacute in combinatie cu temperaturile mari de afara, ajuta la stoparea raspandirii virusului si vor duce eventual la o revenire la normal mai rapida.

In acelasi timp, mai multe state si orase din SUA au interzis autoritatilor sa foloseasca tehnologiile de recunoastere faciala. De exemplu, Boston a interzis aceasta tehnologie cu totul luna trecuta, iar exemplul lor a fost urmat de Oakland si San Francisco. Ca sa vezi. Nici macar americanii nu se mai bucura de beneficiile aduse de urmarirea 24/7 a cetatenilor. Bine, asta era si de asteptat din moment ce tehnologia asta mai da si rateuri. Cel mai bun exemplu l-am vazut prin luna Ianuarie cand un barbat a fost arestat pe nedrept dupa ce ar fi fost recunoscut de tehnologia aceasta; spoiler alert, nu era el vinovat.

Pe scurt, toata nebunia asta cu mastile de protectie si recunoasterea faciala este o gargara; una amara si cruda care arata realitatea din astfel de tari. Si acum poate va intrebati cu ce ne priveste pe noi, in Romania toata treaba asta. Chiar daca alegeti s-o credeti sau nu, vietile noastre sunt mult mai influentate de cultura vestica decat ne place s-o recunoastem. Faptul ca nu avem inca tehnologia ne ofera avantajul de a observa ce impact are aceasta asupra vietilor altora inainte de a aparea si pe la noi. Din fericire, suntem foarte inapoiati din multe puncte de vedere; mai de graba mi-as face griji vis-a-vis de ce o sa bag in mine la cina decat ca o sa urmareasca cineva dupa moaca. Pana atunci, purtati-va mastile de protectie 😉

Articole asemanatoare

Back to top button