MORE

Agenti rusi in spatele hack-ului Yahoo Mail – Afirma Departamentul American de Justitie

Departamentul de Justitie American a indentificat doi ofiteri rusi ca fiind direct raspunzatori de recentul hack Yahoo Mail, minare de date care a dus la compromiterea a peste 500 de conturi de mail Yahoo in 2014. Astfel, tensiunile dintre Rusia si Statele Unite sunt escalate, situatie care s-ar putea rasfrange in planul international.

Conform informatiilor relevate de catre Departamentul de Justitie American, Guvernul Rus s-a folosit de informatiile obtinute de agentii sai pentru a spiona o serie de tinte ce variau intre angajati la Casa Alba, pana la militari si bancheri. Lista persoanelor spionate este destul de lunga, un inspector de jocuri de noroc, doua companii de cloud computing, o intreaga companie aeriana, pana si procurori, fiind cel mai mare incident din istorie de acest fel.

Cazurile de atacuri cibernetice initiate de Rusia si numarul de acuzatii din partea Statelor Unite – sa ne amintim recentul caz al email-urilor sustrase din cadrul Comitetului National Democratic American – dar acum este prima oara cand Rusia este adusa in fata procurorilor pentru crime digitale impotriva Guvernului Federal American.

Cei doi inculpati sunt, Dmitry Aleksandrovich Dokuchaev si Igor Anatolyevich Sushchin, ambii lucrand in cadrul unui brat al F.S.B.-ului, Serviciul de Securitate Federal Rusesc. Acestia doi – in teorie – erau angajati pentru a ajuta agentiile guvernamentale straine, nu pentru a ascunde criminalii cibernetici. Lucru care s-a si intamplat.

 „Implicarea si directia ofiterilor FSB cu responsabilitatile legii fac aceasta conduita mai mult decat importanta.” A spus Mary B McCord, Procuror general asistent, la o conferinta de presa din Washington in care au fost anuntate acuzatiile.

Ceilalti doi oameni care au fost numiti in dosar includ un hacker rus care deja era implicat in trei intruziuni de retea si un cetatean al Kazakhstanului care locuieste in Canada. Unul din hackeri mai conducea o operatiune masiva de spam, furat informatii despre carti de credit si carduri de daruri si trimiterea utilizatorilor de Yahoo care cautau medicamente pentru disfunctii erectile catre o anumita farmacie.

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button