GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Age of Empires 2: Definitive Edition primeste un expansion nou

Vestea a sosit pe neasteptate. Definitive Edition, remaster-ul legendarului Age of Empires 2, va avea propriul sau expansion oficial, care introduce o serie de noutati interesante: inca doua civilizatii, trei campanii si o droaie de achievement-uri, fix ceva de care sa se bucure inclusiv subsemnatul.

In conditiile in care Definitve Edition cuprinde toate expansiunile ale batranului Age of Empires 2, Lords of the West vine ca o gura de aer proaspat, care profita de texturile 4K si grafica adusa la zi.

Civ, civ, civ!

Lords of the West binecuvanteaza Age of Empires cu doua civilizatii noi: Burgunzii si sicilienii. Un popor germanic la origine, burgunzii isi aduc propriul unique unit – Coustillier, din ramura cavaleriei, si beneficiaza de niste perk-uri interesante.

Burgunzii pot face economic upgradez cu un Age mai devreme decat celelalte civilizatii, iar fiecare Knight ucis de inamici inapoiaza 50% din aurul consumat pentru training. Alaturi de Coustillier, burgunzi aduc in lupta si Flemish Militia, un heavy infantry unit care este counter pentru cavalry.

In Age of Empires, burgunzii au propriul technology tree. Acesta include Burgundian Vineyards, care converteste totalul de food in gold la o anumita rata, si Flemish Revolution, prin care toti villager-ii devin Flemish Militia.

La polul opus, Sicilienii isi aduc in lupta Serjeant-ul, infantry unit care poate construi exact fortificatia de care are nevoie pentru training, si anume Donjon-ul. Bonusurile civilizatiei sunt destul de puternice, sicilienii putand astfel sa-si construiasca Town Centers si Castles cu 100% mai rapid, land unit-urile absorb 33% din damage-ul bonus, iar fiecare Farm upgrade creste cu 1 carry capacity-ul fiecarui farmer.

Totodata, tehnologiile Sicilienilor se bazeaza pe First Crusade si pe Scutage. Odata facut research-ul, First Crusade, fiecare Town Center aduce o singura data cate un grup de 7 Serjeants. Cea din urma tehnologie ofera aliatilor cate 15 gold pentru fiecare military unit existenta la acel moment.

Trei noi campanii fully-voiced pentru Age of Empires 2

Jucatorii singleplayer vor avea ocazia sa treaca printr-o serie noua de evenimente istorice. Daca alegi sa joci ca Britons, vei intra in pielea lui Edward Longshanks, ale carui calatorii il vor purta prin Anglia, Scotia, Wales, chiar si prin Cruciade.

Burgunzii se vor lupta pentru independenta in The Grand Dukes of the West, iar Sicilienii il vor urma pe Robert de Hauteville in parasirea Normandiei si fondarea unuia din cele mai sofisticate regate din Europa.

Lords of the West pentru Age of Empires 2: Definitive Edition se va lansa pe 26 ianuarie 2021, iar precomenzile sunt deja disponibile pe Steam si pe Windows Store. Din cate se pare, noile tactici aduse in lupta de Burgunzi si Sicilileni vor afecta drastic fiecare meci de AoE. Daca meciurile 2v2, 3v3 sau 4v4 erau deja complexe, necesitand combinatii intelepte de civilizatii, Burgunzii si Sicilienii au sanse mari sa fie „OP”, ca sa citez mai-marii din consiliul veteranilor AoE.

 

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button