Știri ITMORE

Afostodata.net lansează Români de poveste în prezența violonistului Alexandru Tomescu

Asociația pentru Educatie Digitală Bigger Picture” dezvoltă din iunie 2018 proiectul afostodată.net, o platformă online gratuită unde poveștile sunt reinterpretate într-o variantă apropiată limbajului de astăzi și traduse, pentru prima dată în România, în limbaj mimico-gestual românesc pentru comunitatea de copii cu deficiențe de auz.

Români de poveste
Români de poveste

Proiectul Români de poveste a pornit din dorința de a crea un conținut nou, valoros, despre români cu care ne mândrim, modele inspiraționale pentru copii și adulți deopotrivă. Indiferent că au făcut performanță în sport, au inventat lucruri noi sau au compus muzică, acești oameni au pus România pe harta lumii.

Cei mici vor avea ocazia sa intre într-un univers fascinant și plin de învățăminte. Pentru prima dată în România, poveștile despre mari români prind viață și în limbaj mimico-gestual românesc pentru aceste comunități și îi familiarizează cu personalități remarcabile. Ideea este să-i inspirăm pe copii să viseze și să înțeleagă că și ei pot schimba lumea în care trăiesc” spune echipa A fost odată.

Români de poveste
Români de poveste

Lansarea va avea loc pe 1 Decembrie, Ziua Națională a României, la Muzeul Național George Enescu, sala Cantacuzină, ora 11.00, unde pregătim o întâlnire mixtă între copii care aud și copii deficienți de auz, cu povești și activități pe care le pot face împreună. Toți copiii se vor putea bucura de povestea marelui compozitor George Enescu: aceasta va fi citită de celebrul violinist Alexandru Tomescu și interpretată în limbaj mimico-gestual românesc de Lena Lazăr Dermengiu. Participarea la eveniment este gratuită.

Români de poveste este un proiect național care se adresează prin conținut audio și video tuturor copiilor de vârste mai mari și mai mici, finanțat prin sprijinul Start ONG, cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Ilustratiile originale sunt semnate de Cristian Paunescu, iar vocea povestilor apartine actorului Alin State.

În România sunt înregistrate 23.000 de persoane cu deficiență de auz și cca. 9000 de persoane cu surdocecitate, combinație deficiențe văz și auz, cu diferite grade de manifestare. Dintre aceștia mai mult de 2000 sunt copii. Într-o societate digitală aflată în continuă schimbare, implementarea educației incluzive întâmpină greutăți din cauza lipsei de mijloace educaționale diverse. Cele cinci povești vor putea fi folosite gratuit în clasă sau acasă, direct de pe www.afostodata.net, dar pot fi și descărcate pe telefon, tabletă sau laptop. În plus, conținutul audio este disponibil ca Podcast în iTunes și pe Spotify.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button