TECH

Află acum dacă parolele tale au fost sparte

La cât de multe leak-uri de informații și hack-uri se tot petrec pe internet, devine din ce în ce mai greu să îți dai seama care din zecile de parole pe care le folosești de la o zi la alta mai sunt întregi. În ajutorul vostru vine acum o funcție nouă a site-ului Have I Been Pwned.

Până acum, aici puteați să găsiți exact care din adresele voastre de e-mail au fost expuse în diversele breșe de securitate care s-au petrecut în ultimii ani, despre care știm. Sunt, desigur, numeroase astfel de incidente a căror detalii nu au fost trântite în Pastebin.

Acum, Have I Been Pwned oferă posibilitatea de-a căuta și parolele voastre, pentru a vedea care dintre ele au fost periclitate. Spre deosebire de arhiva cu adrese e-mail, aici nu este trecut în care incident de hacking a fost dezvăluită parola. Nu că ar conta prea mult, schimbarea parolei fiind recomandată peste tot dacă a fost descoperită într-un singur loc.

Așa că dacă vreți să știți cu siguranță dacă parola voastră a fost compromisă, aruncați o privire aici. Cumva, se pare că Password1234567 este încă o parolă ”sigură”, în sensul că n-a fost dezvăluită în vreun incident, dar asta nu înseamnă că ar trebui să o folosiți, sau să credeți că un 8 în coadă va schimba ceva.

[CNET]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button