MORE

Afacerea Apple-Beats sub lupa agentiilor federale!

Ultima achizitie a gigantului din Cupertino pare sa nu fie lipsita de probleme si emotii, afacerea Apple-Beats aflandu-se sub lupa atenta a agentiilor federale, FTC-ul, (Federal Trade Commission) investigand in acest moment detaliile „parteneriatului” dintre cele doua companii.

Acuzatiile sunt destul de grave, iar daca acestea se adeveresc, Apple risca niste sanctiuni destul de mari. Totusi, legea federala americana porneste de la prezumtia de nevinovatie, asa ca haterii nu au inca de ce sa se bucure.

Din informatiile preliminare, se pare ca Apple a dus tratative cu artisti si case de discuri, folosindu-se de faptul ca este cel mai mare distribuitor de muzica, pentru a primii „exclusivitati limitate”, drepturi si parteneriate, necesare pentru a „impinge in fata” serviciul Beats Music, pana nu demult detinut de Dr. Dre.

Ancheta federala este in stadiu incipient, dar intrebarile se invart in jurul dominatiei Apple in spatiul distributiei muzicale, si  a exclusivitatilor pe care artistii le-au semnat. Legea anti-trust a fost introdusa in ecuatie de cateva ori, pozitia de lider exercitata autoritar de Apple punand in dezvantaj servicii precum Spotify si altele. Strategia Apple forteaza si alte companii distribuitoare de muzica sa-si schimbe modul in care trateaza cu artistii, si ajunge astfel sa fie inchisa in spatele unui zid de unde nu scapa decat daca se plateste. Si asta e doar una dintre posibilele consecinte.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button