Telefoane

Adult Player este cel mai nou ransomware de pe Android

O nouă amenințare pândește utilizatorii de telefoane Android, sub forma unei aplicații numite Adult Player. Userii acestui app raportează un comportament neobișnuit, player-ul video începând să facă poze subiectului, iar apoi amenințându-l că va trimite poza tuturor celor din lista de contacte, dacă nu plătește o anumită sumă.

Vă puteți imagina că mulți oameni nu ar dori să impartasească poza, posibil indecenta, cu oamenii din agenda, deoarece acest „Adult Player” este, după cum indică și numele său, destinat divertismentului pentru adulți.

Aplicația somează utilizatorul să plătească 500 de dolari, în cazul în care nu preferă ca activitățile sale private să ajunga la bunica, seful de tura sau, cine stie, poate chiar la idolul tau.

Mesajul de șantaj rămâne afișat pe ecran indiferent cât de mult ar încerca utilizatorul să îl îndepărteze prin închiderea și repornirea telefonului sau prin dezinstalarea aplicației. Amenințarea fiind prezenta pe ecran, necesitând o devirusare temeinică pentru a scapa de „gura sparta” din aplicatiei.

Pe cât de groaznic ar suna acest program, raspandirea programului se pare ca nu este la scara larga, deoarece Adult Player nu este disponibil pe Google Store. Programul trebuie descărcat de către utilizator din cine știe ce loc întunecat al internetului și instalat manual.

În mod normal, o aplicație ce este instalată prin magazinul oficial Android va avea specificate clar permisiunile pe care le necesită. Iar un player video, în special unul dedicat adulților, nu ar trebui niciodată să ceară acces la una din camerele terminalului.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button