MORE

Adobe te ajuta sa migrezi de la Aperture la Lightroom cu un plug-in „dedicat”

Probabil incercand sa profite de disparitia lenta a lui Aperture de pe Mac-urile utilizatorilor, Adobe lanseaza un plug-in pentru a usura migrarea librariei catre Lightroom. Desi deocamdata nu se pune problema, Apple va opri la un moment dat suportul pentru Aperture, userii fiind obligati sa aleaga o alta varianta, poate mai „profesionala” decat va oferi Apple la momentul respectiv (a se vedea cazul Final Cut).

Asa ca Adobe, „oportunisti” cum ii stim, deja au lansat Aperture Import Plugin for Lightroom 5. Acesta necesita Lightroom 5.6 sau mai nou. Plug-in-ul va muta din libraria de Aperture in cea de Lighroom urmatoarele: „Flags, Star Ratings, Keywords, GPS Data, Rejects, Hidden Files, Color Labels, Stacks and Face Tags. Color Labels, Stacks and Face Tags will be imported as Lightroom keywords.” Din cauza ca Lighroom nu poate citi setarile cu are a fost modificata o poza in Aperture, acesta va importa atat varianta originala a pozei, cat si pe cea editata.

Cei de la Adobe cu siguranta sunt pe drumul cel bun cu Lightroom, mai ales acum, cand e posibil ca Apple sa renunte la una din propriile unelte de editare foto (Pacat. Intai Shake, apoi Final Cut, apoi Aperture…).

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button