Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Adobe și Nvidia au creat Project Wetbrush

/
/
/

Picturile digitale au avut ani de zile un mic dezavantaj față de cele reale, îți poți da seama foarte ușor că sunt digitale. Indiferent de cât de capabil era programul, nu arăta la fel ca o pictură adevărată, deoarece materialele folosite nu erau reale. Nvidia și Adobe par să fi reparat această problemă.

Cele două companii au creat Project Wetbrush, o emulare realistică a pensulei și a vopselei care permite realizarea unor picturi mult mai verosimile.

Project Wetbrush funcționează prin simularea fiecărui fir dintr-o pensulă, a mișcării și interacțiunii lor cu pânza și cu vopseaua. Aceasta, la rândul ei, are o varietate de parametri simulați, precum vâscozitatea, timpul de uscare, până și proprietățile fizice care afectează amestecul de culori.

Rezultatul îl puteți vedea mai jos și este chiar uimitor:

Pe lângă simpla integrare a lui Project Wetbrush în programe existente, ca Photoshop, Nvidia mai dorește să aplice metode de Machine Learning pentru a crea șabloane a mai multor stiluri de pictură, care apoi pot fi aplicate imaginilor reale. Asta va permite oricui să aibă un tablou cu peisajul preferat, realizat parcă de unul din marii maeștrii ai artelor plastice.

Project Wetbrush doar ce a fost prezentat la SIGGRAPH, așa că va mai fi nevoie de ceva timp până când va fi la îndemâna publicului larg.

[Engadget]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

1 Comments

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar