PCTECHTech&IT

Adobe Shockwave va înceta să existe pe 9 aprilie

Adobe bate cuiul final în sicriul lui Shockwave. Într-un articol cu ​​întrebări frecvente de pe site-ul său, compania a anunțat că va întrerupe versiunea Windows a plugin-ului multimedia pe 9 aprilie.

Acest lucru s-a lăsat așteptat de multă vreme. Adobe a întrerupt aplicația Adobe Director utilizată pentru a crea conținut Shockwave în februarie 2017, iar compania nu a mai oferit versiunea de macOS a playerului pentru acest plugin din martie 2017.

În timp ce playerul Shockwave pentru Windows va fi întrerupt pe 9 aprilie, unii clienți o vor putea utiliza până la expirarea contractelor. Utilizatorii de întreprinderi pot să continue să folosească plugin-ul până cândva prin anul 2022.

Shockwave este similar cu Flash în sensul că este folosit pentru jocuri și animații bazate pe web. Este, de asemenea, folosit pentru a crea conținut pentru CD-ROM-uri, care în acest moment sunt doar o veche amintire, grație platformelor digitale.

Este greu să-i învinovățim pe Adobe pentru că nu mai investesc într-o platformă precum Shockwave. Web-ul a atins un punct în care tehnologiile deschise pot, și ar trebui, să ia locul plugin-ului. Și cine mai folosește CD-ROM-urile în ziua de astăzi?

Adobe intenționează, de asemenea, să întrerupă Flash până în 2020, lăsând conținutul multimedia pe baza tehnologiilor deschise, nu exclusiv pentru plugin-uri deținute de corporații. Aceasta este și o îmbunătățire în ceea ce privește securitatea și utilitatea.

Acest lucru lasă neclară soarta conținutului care se bazează pe pluginurile Flash și Shockwave, dar ar trebui să pună capăt și zilelor în care trebuie să instalați programe suplimentare pentru a juca jocuri sau a viziona videoclipuri. Sperăm că plugin-urile sunt următoarele CD-ROM-uri.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button