MORE

Adobe se grabeste sa abandoneaze QuikTime

Cu anuntul surpriza ca Apple a renuntat la QuickTime pentru Windows, Adobe se grabeste in acest moment sa scape codec in solutiile sale.

In acest moment cateva formate video din aplicatii precum Adobe Premiere inca folosesc QuickTime. Adobe a tot incercat sa il scoata din fisierele cu format .mov, asa ca acum are suport pentru decodarea nativa a lor, dar cateva inca mai au nevoie de el, cum ar fi Apple ProRes.

Nu s-a oferi o estimare pentru cand va fi disponibila o solutie complet nativa pentru fisierele care inca mai au nevoie de QuickTime. Dar cel putin Adobe lucreaza la inlocuirea sa. Intre timp, cei care inca mai folosesc aceste formate sunt oarecum in pericol, pentru ca exista vulnerabilitati in QuickTime pentru Windows care nu vor fi reparate.

Acest incident ar fi putut fi rezolvat daca Apple ar fi anuntat din timp ca va renunta la QuickTime si nu a lasat partenerii sai de afaceri sa faca anuntul, la cateva luni dupa ce abandonul deja a intrat in efect.

Din fericire, QuickTime este printre ultimele codec-uri intretinute de o companie privata, in timp ce majoritatea celorlalte fie sunt facute de grupuri care se ocupa de stabilirea standardelor, fie sunt open-source, iar nici unul nu are la pachet un player iritant cu probleme de securitate.

[The Register]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button