TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Adobe Premiere Pro va fi de pana la doua ori mai rapid de acum!

Vesti bune pentru aceia dintre voi care folositi Adobe Premiere Pro, fie la locul de munca, fie ca hobby. Un nou patch pare ca va scurta masiv timpii de export ale materialelor. Asta se datoreaza introducerii suportului pentru encodare hardware-accelerated H.264 si H.265 (HEVC). De acum iti vei putea folosi placa video pentru a exporta fisierele, ceea ce va scurta foarte mult timpul necesar acestei operatiuni.

In mod normal, encodarea se bazeaza pe puterea procesorului. De acum insa, vei putea transfera aceasta sarcina placii video, in timp ce procesorul se poate ocupa de alte activitati. Asta a devenit posibil in urma actualizarii venite luna aceasta (versiunea 14.2).

Cum se traduce asta in utilizare?

In primul rand, vorbim despre o schimbare maricica. Intr-un material postat de cei de la The Verge putem vedea diferenta dintre RTX 2060 si Intel Core i9 9750H. Pentru a encoda acelasi material in Premiere Pro, placa video a avut nevoie de 2.5x mai putin timp. Bine, aici vorbim despre un procesor de laptop, insa nu este nici de departe unul slab. Encoderul NVENC de la NVIDIA este o alegere foarte populara si il folosesc si eu pentru streaming pe YouTube. Daca as face asta cu ajutorul procesorului, jocurile ar vedea o cadere in cap destul de urata, dar placa video pare sa se descurce numai bine pentru task-uri de genul acesta.

Pentru a vedea daca si placa ta video suporta encodare NVENC si NVDEC, poti consula o lista completa pe care o ai disponibila aici.

Articole asemanatoare

Back to top button