SecuritateȘtiri ITTECH

Adobe Flash Player primește încă un patch de securitate

Dacă există o constantă în univers, este faptul că Adobe trebuie să repare ceva la Flash Player în mod regulat. Se pare că sezonul de sărbători nu este o excepție, deoarece de curând compania a lansat un alt lot de actualizări de securitate pentru Adobe Flash Player în mai multe sisteme de operare.

Adobe a declarat că aceste actualizări sunt destinate versiunilor Adobe Flash Player de până la 31.0.0.148 pentru Windows, MacOS, Linux și Chrome OS. (Deci, în esență, toate platformele care suportă în prezent Flash). Nu a oferit mai multe informații despre patch-uri, dar a spus că exploatarea vulnerabilității ar putea duce la „executarea codului arbitrar în contextul utilizatorului actual” și că detaliile sunt „accesibile publicului”.

Care, desigur, înseamnă că hackerii știu deja despre vulnerabilitate și probabil că vor să o exploateze înainte ca utilizatorii să actualizeze software-ul. Deoarece a fost un weekend de sărbătoare în Statele Unite și puțini oameni de peste ocean văd Flash așa cum este el defapt, înseamnă că numărul de persoane afectate de această problemă ar putea fi destul de ridicat.

Deja vulnerabilitățile de securitate ale lui Flash au ajuns subiectul glumelor pe internet, încât aproape că nu mai constituie subiectul unei știri. Chiar dacă Flash devine irelevant, ubicuitatea uriașă a acestui software îl face o țintă convingătoare pentru hackerii care doresc să compromită cât mai multe sisteme cu putință.

Și că tot a fost Ziua Recunoștinței la americani, haideți să spunem cu toții în cor un mare „Mulțumesc!”, știind cu siguranță că Flash va înceta în sfârșit să mai fie o astfel de țintă atractivă, atunci când va fi în sfârșit închis în 2020.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button