TECHPCRSS PaginaDeMediaTech&IT

Adobe Flash moare anul acesta

Probabil

Mai țineți minte Flash? Adobe Flash. Era grozav. Excepțional. Ne-a oferit amuzament nemărginit, ocazia de a dezvolta nenumărate joculețe tâmpite și o grămadă de probleme de securitate. Plus probleme de performanță. Abia dacă funcționa pe Opera 12.

Eh, din moment ce toată lumea a trecut la HTML 5 de ceva timp, Apple oricum avea de mult fobie la Flash, iar problemele alea de securitate sunt tare agasante, Adobe va omorî creația sa. O tot omoară de câțiva ani de zile, dar anul acesta chiar se va întâmpla.

Din ziua de 31 decembrie 2020 vor înceta update-urile, până și cele de securitate. Nu doar asta, dar  cei care îl au instalat vor fi înștiințați să îl șteargă și nici măcar nu veți mai putea descărca player-ul de pe pagina sa oficială. Așa că dacă tare aveți nevoie de el, ar fi bine să țineți un installer pe undeva, pentru zile negre.

Totuși, dacă duceți doar dorul jocurilor și animațiilor de altă dată, atunci tot le veți putea rula (pe o parte din ele) mulțumită proiectelor de prezervare, precum Flashpoint, ce încearcă să porteze Flash la HTML5 sau ceva similar.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button