MORE

Adobe da semne ca va renunta la Flash

Flash este motivul pentru care o parte insemnata din internet exista, infrastructura sa permitand dezvoltarea de animatii de tot felul si de site-uri hazlii care in momentul actual nu prea mai functioneaza pe multe platforme. Flash pare sa se apropie de finalul sau inevitabil, iar Adobe incepe sa accepte acest adevar, cu pasi mici.

Adobe anunta ca Flash Professional, unealta folosita pentru realizarea de animatii in Flash si multe alte formate, nu se va mai numi astfel. De acum inainte va purta titlul de Adobe Animate CC.

Compania a decis sa schimbe numele aplicatiei, deoarece a considerat ca din moment ce o treime din materialele exportate erau facute oricum in HTML5, cam era timpul. Asta si ca lumea tot incearca sa se distanteze foarte mult de Flash. Din cauza problemelor sale numeroase de securitate, browsere precum Firefox refuza ca standard sa ruleze sub orice forma continut realizat in Flash, iar companii ca Facebook si Google tot militeaza pentru eliminarea si inlocuirea sa cu standarde mai sigure si mai economice, ca HTML5.

Acest Adobe Animate CC nu este doar o redenumire menita sa scape de stigmata Flash-ului, fiind adaugate si o sumedenie de functii noi. Spre exemplu, acum puteti folosi pensule vectoriale, cu abilitatea de a modifica elemente deja desenate.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button