MORE

Adobe anunta Monument Mode

Daca v-ati saturat sa mergeti in vacanta, sa faceti poze la diverse monumente pe care le vedeti doar o data in viata, iar cand veniti acasa sa fiti nevoiti sa petreceti ore in Photoshop incercand sa scoateti din imagine toti strainii aleatori care se plimbau prin cadru, Adobe are o solutie pentru voi.

Compania a dezvaluit recent ceva numit Monument Mode, un sistem prin care tot procedeul de a elimina elemente nedorite dintr-un cadru este complet automatizat si lasat la indemana a ceea ce Adobe numeste un Artificial Intelligence Engine.

Sistemul functioneaza prin scanarea automata a mai multor poze, si determinand ce elemente au ramas neschimbate de la una la alta, mergand pe ideea ca turistii nedoriti nu vor sta pe loc. Cu cat se misca mai mult, cu atat software-ul este mai capabil sa ii deosebeasca si sa ii elimine din imagine.

Monument Mode inca nu este o functie finalizata, care va fi implementata in urmatoarele iteratii ale produselor ale companiei, ci face parte dintr-o serie de proiecte care au fost demonstrate la conferinta Adobe MAX, care se folosesc de Artifical Intelligence Engine. Pe langa acestea au mai fost prezentate un creator de fonturi, numit Projet Faces, un program pentru detectia fonturilor, si o serie de alte aplicatii noi.

[Adobe]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button