TECH

Adobe a realizat o aplicație de copiere a stilului

Ai văzut vreodată o poză superbă și te-ai gândit ”Hmm, oare cum pot să fac poza făcută de mine să arate la fel ca asta fără să fie o plagiere directă și fără să fiu nevoit să fac totul manual în Photoshop?” Adobe ar putea avea o soluție în curând.

Compania cu pricina și câțiva cercetători de la Universitatea Cornell din statul New York au dezvoltat ceva numit Deep Photo Style Transfer. Acest sistem este capabil să înțeleagă în mare parte ce stil are o fotografie, în ceea ce privește culoarea, contrastul și câteva alte caracteristici, iar apoi poate aplica acel stil unei alte imagini. O face fără să afecteze formele din imagine, așa că rezultatul arată destul de impresionant.

Această tehnologie va fi dezvoltată până când va fi în stare să distingă și mai bine părțile componente ale unei imagini, iar apoi ar putea deveni fie o parte din Photoshop, fie o aplicație de sine stătătoare. Dacă sunteți curioși să testați pe cont propriu această minunăție, găsiți o variantă de testare pe Github, care funcționează doar pe Linux, mai exact, pe Ubuintu 14.04, așa că probabil nu va fi tocmai la îndemâna tuturor. De asemenea, se pare că necesită CUDA pentru a funcționa așa cum trebuie, ceea ce poate că va provoca probleme pentru cei care au OpenCL.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button