PC

Adobe a făcut un sintetizator de voce revoluționar

Dacă urmăriți știrile din ultima vreme, de pe segmentul jocurilor în special, probabili sunteți la curent cu greva artiștilor vocali, care refuză să mai își împrumute vocile jocurilor mari până nu se îmbunătățesc recompensele și condițiile de muncă.

Printr-o coincidență cosmică, Adobe tocmai a dezvăluit un program care ar putea duce la eliminarea nevoii de-a avea un artist vocal. Project VoCo este un sistem capabil să sintetizeze o voce umană în timp real, pe baza unui text dat care poate fi editat în orice fel, fără nevoia de-a regenera întreagă sintetizare.

Pentru ca Project VoCo să funcționeze, are nevoie de aproximativ 20 de minute de înregistrare adio de la un donator. Apoi programul descompune vocea sa în foneme pe care le folosește pentru a construi orice alt sunet, cuvânt sau propoziție.

projectvoco3

Project VoCo necesită apoi doar un text care poate fi modificat oricând și oricum, fără ca utilizatorul să știe măcar noțiuni de bază despre editare de sunet. Programul pur și simplu știe unde în waveform se află fiecare cuvânt și sunet redat și le va modifica pe toate cele necesare ca atare, atunci când sunt implementate schimbări.

Acest program încă nu este gata de lansare, dar când va fi… probabil bugetul audio al jocurilor video va scădea drastic.

[Tech Crunch]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button