PC&Consoles

Adio Steam Greenlight

Metoda principală prin care dezvoltatorii independenți își aduc jocurile pe Steam este pe cale să dispară. Valve anunță că Greenlight este pe cale să fie înlocuit de un sistem diferit, care poate că va fi ceva mai eficient.

În locul lui Steam Greenlight, compania va implementa ceva nou, numit Steam Direct. Această funcție va presupune ca dezvoltatorii să completeze o serie de formulare pentru a-și verifica identitatea și statutul fiscal, după care vor putea publica direct pe Steam orice joc, atât timp cât plătesc o taxă.

Această taxă ar urma să fie undeva între 100 de dolari și 5000 de dolari, și va putea fi recuperată cu timpul. Valve speră ca noul sistem să facă publicarea de jocuri ceva mai eficientă, și poate astfel să se evite incidente în care literalmente orice tâmpenie ajunge pe Steam, atât timp cât dezvoltatorul promite să dea coduri contra voturi sau pentru că au canale de Youtube și masă de manevră ușor de manipulat.

Valve are de gând să lanseze Steam Direct în această primăvară. Compania a tot promis de ani de zile că va înlocui Greenlight cu un sistem mai bun, având numeroase lacune și fiind recunoscut unanim ca o componentă imperfectă a serviciului. Dacă Steam Direct va fi soluția ideală, nu se poate spune în acest moment. Pentru a ști asta va trebui să așteptăm să îl vedem în acțiune.

Steam Greenlight a fost lansat de Valve în anul 2012, iar de atunci a dus la publicarea a mii de jocuri care în mod normal ar fi trebuit verificate manual de Valve.

[Valve]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button