FilmeRSS PaginaDeMedia

Adio, Popcorn Time, adio streaming pe gratis

Serviciul care te lăsa să te bucuri de filme piratate la fel de ușor ca și cum ai lenevi pe Netflix într-o zi de weekend însorită pare să fi fost condus pe ultimul drum. Chiar dacă s-a bucurat pe la început de un succes răsunător, Popcorn Time și-a închis porțile, după o perioadă bună în care comunitatea s-a jertfit pentru ca piratu’ din noi să aibă pe ce se uita.

Popcorn Time a luat naștere în 2014, doar că dezvoltatorii l-au abandonat aproape instantaneu. Din fericire pentru mulți, platforma este/a fost open source, fapt care i-a conferit un ciclu ar reîncarnării mai ceva decât ce auzi prin religiile orientale. Popcorn Time a murit și a renăscut de foarte multe ori în decursul acestor opt ani, doar că, odată cu trecerea timpului, uzul acestuia pare că s-ar fi diminuat, după cum arată Google Trends.

Declinul din 2016 a continuat până în vremurile noastre, timp în care Popcorn Time s-a bazat îndeosebi pe sprijinul comunității. S-a închis oare pentru totdeauna? Nu știu, rămâne de văzut, dar Bloomberg spune că dezvoltatorii originali ai platformei au anunțat înmormântarea printr-un e-mail. Oamenii nu au evidențiat și un motiv anume, dar cred că este oarecum destul de evident.

Popcorn Time nu face față vremurilor moderne

De-a lungul timpului, Popcorn Time a intrat în bucluc, dezvoltatorii fiind dați în judecată de mai multe ori. Lucrurile au mers până într-atât încât Hollywood i-a dat în judecată pe toți cei care foloseau serviciul descărcând și împrăștiind ilegal conținutul. Well, dezvoltatorii nu prea sunt de vină, pentru că, în teorie, nu faci nimic ilegal dacă utilizezi Popcorn Time. Platforma în sine nu este responsabilă de pirateria conținutului video, pentru că efectiv nu găzduiește acel conținut. În schimb, este vorba de un sistem de sharing care operează în regim peer-to-peer, pentru ca utilizatorii să poată avea acces la conținutul stocat pe calculatoarele altor oameni (a se citi prima formă de parazitism Netflix ever sau buni samariteni).

Cum zicea taică-miu odinioară? „Nu pe tine te saltă poliția, mă, ci p-ăia care le pun pe torente.” Well, n-a fost prea departe de adevăr, iar într-o lume în care servicii precum Popcorn Time încep să-și dea duhul iar pirateria este descurajată din ce în ce mai mult, giganți ca Netflix realizează că ne aflăm la mila lor și pot oricând să ne strângă cu ușa dacă li se pare că ne cere prea puțin pentru ceea ce oferă.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button