PC&Consoles

Adio, Kinect

În vremuri de mult apuse, când producătorii de console încercau să găsească un mod prin care să atingă același nivel de succes ca Nintendo Wii, Microsoft a gândit proiectul Natal.

Era un dispozitiv compus din două camere care puteau să detecteze mișcarea jucătorului și, în teorie, să o translateze cu acuratețe în lumea jocului. Erau promise atât de multe minunății… de către Peter Molyneux. Dar când Natal s-a manifestat, sub forma lui Kinect, dispozitivul s-a dovedit a nu fi chiar atât de bun. Iar jocurile asociate erau cam… groaznice. Excepție poate ar fi cele de dans, nu cel Star Wars de dans.

Când Microsoft a dezvăluit Xbox One, Kinect era o parte integrală și necesară pentru funcționarea consolei. Se întâmpla ca anunțul să fi coincis cu dezvăluirea către publicul larg a faptului că Microsoft a asistat NSA la construirea unui sistem de supraveghere planetar, numit Prism. Așa că să ai o cameră mereu pornită în sufragerie, cu tot cu microfoane, n-a fost pe placul tuturor. Desigur, de atunci lumea a mai uitat, iar Amazon Echo și Google Home sunt peste tot.

La opt ani după ce a fost dezvăluit, Kinect a ajuns la sfârșit de drum. Conform informațiilor care circulă acum prin industrie, acest dispozitiv nu mai este produs. Când stocurile curente vor fi epuizate, Microsoft nu va construi unități noi. Este cu adevărat sfârșitul unei ere. O eră confuză, bizară, pe care lumea și-o amintește foarte vag, dar cumva în timpul căreia Kinect tot a vândut 35 de milioane de unități.

Practic, Kinect a trăit mai mult decât încercarea celor de la Microsoft de-a cuceri piața telefoanelor mobile. Așa că a fost un succes răsunător în acest aspect.

[GSM Arena]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button