Știri ITTECH

Adio, iTunes. Apple pregătește sfârșitul unei ere

În epoci de mult uitate, când industria muzicală vedea internetul ca o amenințare ce trebuie distrusă (încă mai consideră asta, dar măcar profită de pe urma lui până la distrugerea efectivă), o companie numită Apple a venit cu o idee care să împace și capra și varza și lupul care deține drepturile asupra verzei cultivate de capră. Ce ar fi dacă orice om ar putea să cumpere o melodie pentru prețul de 99 de cenți, și să o asculte pentru oricât de mult timp vrea?

Știu că pare de parcă sună acum ca ceva logic, dar cineva din industria muzicală probabil a încercat să dea logica în judecată la un moment. Oricum, Steve Jobs a reușit să convingă acea industrie malignă să accepte viitorul, și astfel a luat naștere iTunes. Iar acum, 16 ani după acest eveniment minunat, Apple pare de parcă vrea să îi pună capăt.

Conform veștilor care circulă acum prin presă, în cadrul conferinței dedicate dezvoltatorilor din ziua de luni, Apple va anunța retragerea ancestralului iTunes. Serviciul ar urma să fie înlocuit cu ceva care să reflecte mai bine mediul contemporan. În locul unui singur magazin central cu o singură aplicație, ar urma să fie servicii separate pentru televiziune, muzică și podcast-uri. Detaliile le vom afla în ziua luni.

Important este că, timp de 16 ani, Apple a reușit să mențină o platformă ce a fost responsabilă pentru deschiderea unei noi lumi de posibilități pentru distribuția digitală.

[Bloomberg]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button