Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTelefoane

Internet Explorer va dispărea în 2022!

Press F to pay respects

Internet Explorer este unul dintre cele mai recunoscute nume din lumea tehnologiei. Fie că știți de el datorită meme-urilor, fie vi-l amintiți din perioada lui de glorie de acum foarte mulți ani, browser-ul celor de la Microsoft a avut un impact mare în industrie. Dar acum este momentul să ne luăm rămas bun de la el, întrucât data de 15 Iunie 2022 va fi ultima în care relicvă software se va mai conecta la vreun site.

De ce încă avem Internet Explorer?

Chiar dacă Microsoft a trecut mai departe și a inclus în ultimele actualizări de Windows 10 un nou browser, sub forma lui Edge, vechiul browser încă este parte componentă a sistemului de operare. Asta se datorează faptului că unele aplicații au nevoie de modulele acestuia pentru a funcționa, iar dacă browser-ul ar dispărea mâine, aceste aplicații pur și simplu n-ar mai funcționa.

Creatorii de Windows au anunțat că vor încheia socotelile cu vechiul browser anul viitor, acesta reprezentând o gaură de securitate. Dar de ce durează atât? Ar fi mult mai dificil să roage dezvoltatorii să elimine codul lui Internet Explorer din aplicații, așa că îl vor integra în Edge și-l vor șterge din sistemul de operare.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button