Știri ITPCRSS PaginaDeMediaTelefoane

Internet Explorer va dispărea în 2022!

Press F to pay respects

Internet Explorer este unul dintre cele mai recunoscute nume din lumea tehnologiei. Fie că știți de el datorită meme-urilor, fie vi-l amintiți din perioada lui de glorie de acum foarte mulți ani, browser-ul celor de la Microsoft a avut un impact mare în industrie. Dar acum este momentul să ne luăm rămas bun de la el, întrucât data de 15 Iunie 2022 va fi ultima în care relicvă software se va mai conecta la vreun site.

De ce încă avem Internet Explorer?

Chiar dacă Microsoft a trecut mai departe și a inclus în ultimele actualizări de Windows 10 un nou browser, sub forma lui Edge, vechiul browser încă este parte componentă a sistemului de operare. Asta se datorează faptului că unele aplicații au nevoie de modulele acestuia pentru a funcționa, iar dacă browser-ul ar dispărea mâine, aceste aplicații pur și simplu n-ar mai funcționa.

Creatorii de Windows au anunțat că vor încheia socotelile cu vechiul browser anul viitor, acesta reprezentând o gaură de securitate. Dar de ce durează atât? Ar fi mult mai dificil să roage dezvoltatorii să elimine codul lui Internet Explorer din aplicații, așa că îl vor integra în Edge și-l vor șterge din sistemul de operare.

Articole asemanatoare

Back to top button