Știri ITPCTECH

Adio CUDA pe MacOS

Nu că era folosit prea des

Sper că nu sunteți genul de persoană care preferă să lege o placă video Nvidia la sistemul lor Mac. Nu de alta, dar dacă depindeți de asta pentru aplicații de productivitate, nu veți avea un viitor prea strălucit.

Nvidia anunță că va renunța la suportul pentru CUDA pe MacOS, varianta 10.2 devenind ultima care să mai funcționeze ca standard pe acest sistem de operare. Motivele din spatele acestei decizii țin de simplul fapt că Nvidia și Apple nu se mai înțeleg de câțiva ani, ducând la abandonarea plăcilor GeForce în favoarea soluțiilor făcute la comandă de către AMD.

Ca standard oricum nu există decât două plăci video Nvidia cu suport oficial pentru MacOS, așa că această decizie probabil nu va avea un efect însemnat asupra unui segment mare din populație. Sigur, nu va fi tocmai o situație ideală pentru cei care au conectat un GPU extern la un MacBook, și se foloseau de forța de cronțănit cadre în aplicații precum Premiere, dar oricum nu era utilizarea intenționată a suportului pentru eGPU.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button