MORE

Adio Apple AirPower, o promisiune deșartă

Apple a promis cu doi ani în urmă o tranziție completă către încărcare wireless pentru toate dispozitivele sale. Una ce urma să includă nu doar abilitatea de a încărca telefonul, ceasul și căștile cu un încărcător oarecare găsit pe piață, dar și lansarea propriei sale soluții comune de încărcare, numită AirPower.

La foarte multe luni de la acest anunț, AirPower încă nu s-a manifestat pe piață, iar acum știm de ce. Apple anunță că soluția sa proprie de încărcare wireless a fost complet anulată, deoarece compania pur și simplu nu a fost în stare să proiecteze și să construiască un dispozitiv comun de încărcare pentru toate dispozitivele sale, ce folosesc standarde diferite.

Conform declarației oficiale:

„AirPower nu poate atinge standardele noastre înalte și am anulat proiectul. Ne cerem iertare clienților care abia așteptau lansarea. Continuăm să credem că viitorul este wireless și suntem dedicați să susținem în continuare experiența wireless.”

Printre problemele peste care a dat Apple cu dezvoltarea acestui produs s-ar număra supra-încălzirea, atât a dispozitivului în sine cât și a telefonului sau a ceasului care erau încărcate. Dacă AirPower ar fi fost lansat, ar fi dus la un număr mult mai ușor de observat de probleme de ordin tehnic decât întâlnim de obicei la produsele companiei. Iar după mici eșecuri precum tastatura de la MacBook, Apple chiar nu avea nevoie de mai multă reclamă negativă care să-i strice imaginea pozitive.

[MacRumors]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button