MORE

Adibas, Mike, PLIMA, Peebok

Sunt in ultima vreme tot mai multe idei geniale puse pe tava pe diverse platforme de crowdfunding, fara teama de a fi plagiate si implementate industrial. Si asta este in sine genial, faptul ca nicio companie cu un oarecare renume, chiar in lipsa protectiei detinatorului ideii, nu se inhama sa implementeze initiative tehnologice care nu le apartin.

Cu toate acestea insa, cai pentru diverse furtisaguri se gasesc, folosind unelte cat se poate de vechi si batatorite.

De exemplu, nu stim cati aveti idee de scam-uri de genul Red Cruss, o platforma africana care facea in mod malitios apel la donatii pretinzandu-se Crucea Rosie. Se intampla acum mult timp, dar principiul este replicabil.

De pilda in zilele noastre, cand PhoneBloks a capatat o amploare atat de mare ca si start-up, cu atat mai mult cu cat este un proiect asociat cu ideea de crowdfunding, s-au gasit chiar mai multi doritori de a se infrupta din laurii succesului produs de telefoanele modulare, motiv pentru care pe FaceBook de exemplu, gasiti zeci de mii de like-uri si comentarii elogioase, pe pagini cu nume de genul PhoneBlocs, Phone Blocks si alte variatiuni. Aceasta stare de fapt a motivat dezvoltatorii reali sa isi anunte comunitatea despre faptul ca Phone Blox nu cere pe niciunul din canalele oficiale de comunicare bani sau orice alt suport material membrilor propriei comunitati.

Mare atentie inca o data la orice platforma care va cere bani, si amintiti-va ca in afara de integritatea fizica in timpul browsing-ului, internetul nu prezinta niciun alt plus de siguranta fata de un mediu real banal, cand, pe strada, din senin, cineva v-ar cere bani dandu-se un reprezentant al unei organizatii.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button