Gaming

AdBlock pupa mai nou talpile Google si Microsoft

AdBlock Plus este fara doar si poate o aplicatie destul de populara pentru utilizatorii de internet care nu doresc sa stea sa vada pe Youtube sau pe alte site-uri zeci de reclame. Din pacate, pentru cei care folosesc acesta solutie, exista niste vesti proaste.

Potrivit celor de la The Wall Street Journal, pe langa cele 70 de companii cu un numar estimativ de 700 de reclame reusesc sa treca de filtrul AdBlock Plus, se mai alatura cateva.

Eyeo GmbH, compania responsabila pentru popularul app, este nevoita sa faca astfel de deal-uri  pentru a mentine aplicatia pe piata. Conform acestora: „In acest moment discutam cu dezvoltatori si alte app-uri de ad-blocking pentru a pune bazele unor intelegeri care sa lase anumite reclame sa treaca prin filtrele acestora”.

Fara o metoda de monetizare, astfel de afaceri sunt imperative, ba chiar inevitabile, AdBlock Plus trebuind sa reziste pe o piata si asa competitiva, din pacate astfel de practici pot duce la o inevitabila scadere in popularitate a aplicatie.

Nu este chiar un dezastru totusi, pentru ca AdBlock Plus a promis ca va impiedica afisarea reclamelor intruzive, invazive si care iti strica experienta pe internet, asa ca tot ce inseamna Pop-Up va fi blocat de aplicatie.

Totusi, cine se afla pe lista de reclame acceptate AdBlock Plus? Ei bine, Google, Microsoft si Taboola au fost confirmate pana acum .

[WSJ]

Articole asemanatoare

Back to top button