MORE

Adblock Plus te lasa sa platesti creatorii de continut

Unul din dezavantajele pe care le au solutiile de blocare a reclamelor, pentru creatorii de continut, este ca acestia nu sunt platit vreodata pentru reclamele afisate alaturi de munca lor. Asa ca lumea incearca sa gaseasca in acest moment solutii pentru problema. Una dintre ele se numeste Flattr Plus.

Acest proiect este realizat de catre Adblock Plus in colaborare cu Flattr, o companie infiintata de Peter Sunde, unul din creatorii lui The Pirate Bay.

Ideea este urmatoarea. Prin Flattr Plus poti depune lunar o anumita suma intr-un cont care apoi va fi alocata site-urilor pe care le vizitezi, in functie de cat de mult le vizitezi. Este un mod mai direct de-a contribui decat sa vizionezi reclamele care probabil iti livreaza malware. Flattr si Adblock Plus vor percepe o taxa de 10% din aceasta suma, pentru serviciul pe care il ofera.

Ideea nu este tocmai rea si ar reprezenta o metoda mai eleganta decat cea propusa de browser-ul Brave, care pur si simplu inlocuieste reclamele cu unele sigure. Asa se elimina reclamele cu totul, probabil pana si cele care fac parte din listele albe pe care le foloseste Adblock Plus ca standard.

Prezinta insa si o problema. De ce ai folosi asta in loc de Patreon sau donatii directe?

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button