Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

AdBlock Plus sună mult ca mafia

/
/
/

AdBlock Plus este subiectul unui mic scandal în acest moment. Atât de mic încât ar putea avea repercursiuni pe la câteva tribunale sau măcar vizite din partea câtorva instituții guvernamentale. Compania Eyeo, ce controlează popularul utilitar de blocat reclame, este acuzată de practici de afacere nu tocmai corecte.

Conform Igen.fr, Eyeo s-ar folosi de serviciul AdBlock Plus în moduri noi și surprinzătoare pentru a genera profit din ceva a cărui funcție esențială este împiedicarea generării de venit pe internet.

Compania folosește de mult timp un whitelist general, o listă de pagini ca căror proprietari au plătit pentru ca AdBlock Plus să nu le blocheze reclamele. Pe aceste pagini, un utilizator de AdBlock Plus va vedea reclame, chiar dacă a instalat acest plug-in pentru a scăpa de ele.

Acest whitelist a oferit companiei Eyeo o putere considerabilă, și aparent un profit substanțial, mergând până la nivelul de a forma un mic cerc conspirativ. Eyeo este acuzat că ar fi plătit producătorii altor servicii similare să ofere undă verde clienților de pe whitelist-ul lor. Sumele se vehiculează a fi în exces de 5 mii de dolari pe lună, așa că vă puteți imagina că suma percepută de la site-urile care vor să fie pe acel whitelist nu este tocmai mică.

Asta înseamnă că dacă folosiți un alt serviciu de blocat reclame decât AdBlock Plus, sunt șanse ca site-urile cărora Eyeo le permite să afișeze reclame să fie acceptate și de serviciul vostru actual.

O astfel de înțelegere secretă nu este niciodată benefică pentru utilizatorul de rând, sau pentru oricine în afara celor care iau parte la înțelegere.

Eyeo nu a negat acuzațiile, spunând doar că reportajul nu este în totalitate corect. Compania a început deja să își extindă tentaculele către noi dezvoltatori ce și-au anunțat intenția de a produce programe de blocat reclame pentru iOS 9, ce în premieră permite implementarea acestui fel de soluții în Safari.

[BGR]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar